Pages

Ads 468x60px

Labels

środa, 12 sierpnia 2015

Sos z pieczonej papryki

Kocham nieskomplikowane przepisy. Uwielbiam pieczoną paprykę. Niestety jestem na tyle niecierpliwa, że zawsze parzę sobie palce, chcąc obrać ją jak najszybciej. Ten sos to zmodyfikowana wersja sosu z pieczonej żółtej papryki, który robię z dawien dawna. Akurat w domu były czerwone, no i tak to wyszło. Smakowało, a co ważniejsze zadziałało jak znakomite lepiszcze do ziarenek ryżu jaśminowego. 

Z tych ilości wyjdzie niecała szklanka sosu. Polecam zrobić duuuużo więcej i zapasteryzować lub zamrozić w porcjach.



I tak to wygląda w filiżaneczce - porcja dla Tosi :)


0 komentarze:

Prześlij komentarz

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

 
Blogger Templates