Pages

Ads 468x60px

Labels

czwartek, 7 maja 2015

Ciasteczka bananowo-kokosowe

Zdrowa przekąska. Lekkie ciasteczka o chrupiącej skórce i miękkim środku. Cała słodycz z bananów, daktyli i łyżeczki syropu klonowego.















SKŁADNIKI:

1 banan
szklanka mąki pszennej
pół szklanki mleka kokosowego
cztery daktyle
1 jajko
łyżka masła
pół szklanki drobnych wiórków kokosowych (u mnie pulpa po przygotowaniu mleka kokosowego)
garść suszonej żurawiny
pół łyżeczki sody oczyszczonej
łyżeczka syropu klonowego

WYKONANIE: 

Rozgrzać piekarnik do 190 stopni.
Roztopić masło w misce nad parą, dodać rozgniecionego widelcem banana, posiekane daktyle oraz resztę składników. Powstanie dość rzadkie ciasto.Nakładam je łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, nadając im kształt podłużny, łatwy do złapania przez dziecko w rączkę. 
Piec po 20 minut z każdej strony.

0 komentarze:

Prześlij komentarz

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

 
Blogger Templates