Zdrowa przekąska. Lekkie ciasteczka o chrupiącej skórce i miękkim środku. Cała słodycz z bananów, daktyli i łyżeczki syropu klonowego.
SKŁADNIKI:
1 banan
szklanka mąki pszennej
pół szklanki mleka kokosowego
cztery daktyle
1 jajko
łyżka masła
pół szklanki drobnych wiórków kokosowych (u mnie pulpa po przygotowaniu mleka kokosowego)
garść suszonej żurawiny
pół łyżeczki sody oczyszczonej
łyżeczka syropu klonowego
WYKONANIE:
Rozgrzać piekarnik do 190 stopni.
Roztopić masło w misce nad parą, dodać rozgniecionego widelcem banana, posiekane daktyle oraz resztę składników. Powstanie dość rzadkie ciasto.Nakładam je łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, nadając im kształt podłużny, łatwy do złapania przez dziecko w rączkę.
Piec po 20 minut z każdej strony.
czwartek, 7 maja 2015
Ciasteczka bananowo-kokosowe
Etykiety:
banany,
BLW,
ciasteczka,
daktyle,
deser,
jajka,
masło,
mąka pszenna,
mleko kokosowe,
przekąska,
przepis,
pulpa kokosowa,
siedem miesięcy,
suszona żurawina,
syrop klonowy,
śniadanie,
wiórki kokosowe
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
0 komentarze:
Prześlij komentarz